Bändit

Nordic Trinity 

Nordictrinity

-Junnu Aaltonen saksofoni/huilu
-Mikko Iivanainen kitara
-Klaus Suonsaari rummut

Nordic Trinity-kokoonpanossa kolmen eri sukupolven soittajat yhdistävät voimansa! Yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa jäsentensä omista sävellyksistä, joka edustaa tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista, herkkää ja yllättävää free jazzia.

Juhani Aaltonen (s. 1935 ) on maailmanluokan saksofonisti, jolle on ominaista vahva tarinankerronta sekä puhutteleva soundi. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä, Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Yli neljäkymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Klaus Suonsaari www.klaussuonsaari.com (s. 1959) on yksi harvoja suomalaisia jazzmuusikoita, jolla on merkittävä kansainvälinen ura. Hän on jo 20 vuoden ajan toiminut New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija-palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippujazzartistien kuten Geri Allenin, Bob Bergin, Tom Harrellin, Joe Lovanon ja Diana Krallin kanssa. Hänen sävellyksensä ”Big Foot” on levytetty Diana Krallin Stepping Out ja Niels Lan Doky Trio Montmarten Scandinavian Reminiscence CDllä. Suonsaari on myös levyttänyt omalla nimellään lukuisia levyjä, joista mainittakoon uusimmat, Klaus Suonsaari Live in Helsinki (KSJAZZ) ja Klaus Suonsaari/Frank Carlberg Fallingwater (KSJAZZ).

Mikko Iivanainen (s. 1975) tunnetaan parhaiten Free Control-yhtyeen perustajajäsenenä sekä mm. Kurkirku-yhtyeestä ja Johanna Iivanainen duosta. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä on Nordic Trinityn alullepanija, jonka sävellyksiä voi kuulla myös Free Control (MPI 1998) ja Free Control II (MPI 2000) levyillä. Hän on esiintynyt mm. Ulf Krokforssin, Iro Haarlan, Raoul Björkenheim, Tom Nekljudovin ja Anders Bergcrantzin kanssa ja soittaa Loco Motifen `Penguin Beguine`-levyllä (TUM 2005. Palkittiin Jazz Emmalla vuoden 2005 parhaana kotimaisena jazzlevynä) sekä Johanna Iivanaisen levyllä (Silence 2004, Jazz Emma ehdokas). Mikko on esiintynyt kansainvälisen Tales-yhtyeen kanssa Itävallassa ja Marokossa sekä muiden yhtyeiden kanssa Ruotsissa ja Liettuassa festivaaleilla ja klubeilla. Hän on improvisoivan musiikin konsertteja järjestävän Vapaa Kajahdus r.y:n jäsen.

Yhtye on julkaissut kuusi levyä KSJAZZ-levymerkillä.´Wonders Never Cease` (v.2006) Éternal Echoes´ (v.2008) ,´Plays The Music Of Edward Vesala´ (v.2011) , ´Live´(v.2012), ‘Blessings’ (v.2016) ja ‘The Art of Sound’ (v.2018).

Johanna & Mikko Iivanainen duo www.johannaiivanainen.com

-

-Johanna Iivanainen laulu
-Mikko Iivanainen kitara