Biografia

 

  Aloitin kitaransoiton 11 vuotiaana kun siskoni opetti minulle joitain sointuja ja säestystä. Samoihin aikoihin näin tv:stä dokumentin Jimi Hendrixistä, josta tulikin yksi tärkeimmistä vaikuttajistani. Dokumentilla oli minulle todella suuri vaikutus. Kaksi vuotta myöhemmin pääsin Pop/Jazz konservatorio kitara- ja teoriatunneille ja myöhemmin ammattilinjalle, josta valmistuin kitaransoiton opettajaksi vuonna 1999. Opettajina minulla olivat Keijo Pennanen, Jarmo Hynninen ja Harri Louhensuo. Syyslukukauden 1998 olin vaihto-oppilaana Itävallassa Grazzissa, jossa opettajina toimivat mm.Uli Rennert ja Ed Neumeister. Tuona aikana soitin Tales-yhtyeessä, jonka jäsenet olivat neljästä eri maasta (Puola, Kreikka, Kosovo ja Suomi). Bändi on keikkaillut Itävallassa ja Marokossa ja julkaissut myös levyn. Olen myös ottanut yksityistunteja Raoul Björkenheimilta, Jarmo Saarelta ja Teemu Viinikaiselta.

Free Controllin perustin vuonna 1996. Muut jäsenet tuolloin olivat Lasse Lindgren (basso) ja Thomas Törnroos (rummut). Myöhemmässä kokoonpanossa rumpuja soitti Mikko Kaakkuriniemi ja lauluun tuli vaimoni Johanna Iivanainen. Yhtye on julkaissut kaksi omakustannelevyä ja keikkaillut Suomessa ja Latviassa. Samalla kokoonpanolla soitettiin myös Johannan omaa nimeä kantava soololevy (Silence 2004), joka oli Jazz Emma ehdokkaana.
Minulla oli suuri kunnia olla mukana Iro Haarlan ja Uffe Krokforssin johtamassa Loco Motife ensemblessä, joka esiintyi lyhyen olemassaolonsa aikana Tampereen Jazz Happeningissä 2004 ja Tum Festissä 2005 ja julkaisi `Penguin Beguine`-cd:n (TUM 2005), joka palkittiin Jazz Emmalla vuoden 2005 parhaana jazzlevynä.
Kurkirku-yhtyeessä olen ollut mukana vuodesta 2004. Yhtyettä johtavat Mirella Pendolin (laulu) ja Kalle Katz (koskettimet). Muut jäsenet ovat Tero Tuovinen (basso) ja Pekka Saarikorpi (rummut). Julkaisimme debyyttilevymme The Mesh syksyllä 2006, joka valittin yhdeksi Jazz Emma ehdokkaaksi sinä vuonna.
Vuonna 2005 sai päivänvalon uusi yhtye, joka aluksi kantoi nimeä Aaltonen-Iivanainen-Suonsaari trio. Saksofonia ja huilua siinä soittaa Junnu Aaltonen ja rumpuja Klaus Suonsaari. Olin jo useamman vuoden miettinyt tätä kokoonpanoa, mutten ollut rohjennut ottaa yhteyttä kyseisiin muusikoihin. 2004 kesällä pääsin soittamaan Junnun trion vieraana yhden keikan Porvoon tuomiokirkossa. Keikasta jäi todella hyvä fiilis ja uskalsin sitten ehdottaa Junnulle ja Klaussille ideani uudesta triosta ja onnekseni he suostuivat. Klaus keksi yhtyeellemme myöhemmin nimen Nordic Trinity. Yhtye on julkaissut neljä levyä KSJAZZ-levymerkillä: ´Wonders Never Cease` (Jazz Emma-ehdokkuus v.2006), Éternal Echoes`(2008) , ´Plays The Music Of Edward Vesala`(2010) ja Live(2012).

Bar Mary oli Porvoossa sijaitseva musiikkibaari, josta vuosien mittaan muodostui minulle erittäin tärkeä soittopaikka. Muusikkotoverini rumpali Thomas ´Tumppi` Törnroos järjesti ahkerasti siellä Steaming-jazzklubia avarakatseisen baarinpitäjän Jocke Lybeckin (R.I.P.) suostumuksella, jossa onnekseni pääsin usein soittamaan. Valitettavasti v.2006 syksyllä baari jouduttiin sulkemaan vuokrasopimuksen päätyttyä. Bar Mary toimi minulle parhaana kouluna soittamiseen ja paikan merkitys on ollut itseni lisäksi monille muille muusikoille sekä Porvoolaiselle musiikkiyleisölle todella suuri. Vuonna 2010 Jocke palasi takaisin Porvooseen ja sama klubitoiminta jatkui Bar Sohossa, mutta valitettavasti tämäkin muusikoiden ja yleisön omaksi ottama paikka joutui pistämään pillit pussiin. 

Pidän paljon erityylisestä muusikista sekä kitaristeista. Kitaristivaikuttajia on todella paljon ja tuntuu, että niiitä tulee koko ajan lisää. Tässä lyhyt lista: Jeff BeckGeorge BensonRitchie Blackmoore, Raoul Björkenheim, Charlie ChristianEric ClaptonTommy EmmanuelBill Frisell, John FrucianteFrank GambaleGuthrie GovanGrant GreenPeter Green, Jimi HendrixEric JohnsonWayne KrantzPat MethenyBen MonderWes MontgomeryTom Morello, Esa PulliainenDjango ReinhardtJoe SatrianiJarmo SaariJohn ScofieldHeikki Silvennoinen, Mike SternSteve VaiEddie Van HalenStevie Ray VaughanPetri Walli

Minulla on ollut ilo ja kunnia esiintyä ja/tai levyttää mm. seuraavien hienojen taiteilijoiden, muusikoiden sekä orkestereiden kanssa: Joensuun kaupungin orkesteri, Jyväskylän kaupungin orkesteriKuopion kaupungin orkesteriLahti Sinfonietta, Pori Sinfonietta, UMO Jazz Orchestra,  Junnu AaltonenTimo Alakotila, Anders Bergkranz, Raoul BjörkenheimSenni EskelinenJukka EskolaIro Haarla, Keith HallKari ´Sonny` Heinilä, Ville Herrala, Susanna Hietala, Tuomas Holopainen, Johanna IivanainenKari IkonenMikko InnanenMikko Kaakkuriniemi, Maria Kalaniemi, Mika Kallio, Jarno T. KarjalainenKalle KatzEdu Kettunen, Rasmus KorströmUffe Krokfors, Mika Kuokkanen, Johanna Kurkela, Pentti LasanenLasse LindgrenJaska LukkarinenAntti LötjönenTom NekljudovJukka PerkoMarian PetrescuMihai PetrescuPetri PuolitaivalSeveri PyysaloAntti Sarpila, Klaus Suonsaari, Teemu Takanen, Thomas TörnroosNiko Votkin, Kalle Ylitalo.